logo
twitter linkedin


Einde ondersteuning Windows XP

Microsoft herinnert aan naderend einde Windows XP

 

Microsoft gaat de stekker trekken uit Windows XP. In 2014 zullen er geen beveiligingsupdates meer worden uitgegeven of andere vormen van ondersteuning worden verleend aan het besturingssysteem.

Dat schrijft Microsoft-topman Stephen Rose op zijn weblog. Over duizend dagen stopt Microsoft met de ondersteuning van het verouderde besturingssysteem. Zo wil Microsoft gebruikers stimuleren om hun besturingssysteem te upgraden naar Windows 7.

"Zou het niet mooi zijn als de gloriedagen nooit voorbij zouden gaan? De realiteit is echter dat trofeeën stof verzamelen, lp's kapot gaan en wat tien jaar geleden het beste was, gewoon niet meer goed genoeg is voor de normen van vandaag. Dingen worden beter, sneller en uiteindelijk is het tijd om over te stappen van wat goed genoeg was naar iets wat veel beter is", aldus Rose op zijn weblog.

Met het stopzetten van de ondersteuning zullen er geen patches en beveiligingsupdates meer beschikbaar komen. Computers met Windows XP zijn dan kwetsbaar voor virussen en andere aanvallen.

Tien jaar geleden lanceerde Microsoft Windows XP. Toch is het verouderde besturingssysteem nog steeds erg populair onder gebruikers. Ongeveer 51 procent van de computers wereldwijd draait op Windows XP. In Nederland werken ongeveer 800.000 gebruikers nog met XP. In tegenstelling tot de opvolger van XP, Windows Vista, is het nieuwe besturingssysteem Windows 7 wel populair onder gebruikers. In twee jaar tijd heeft Microsoft wereldwijd ongeveer 400 miljoen licenties van Windows 7 verkocht.


"Becs typeert zich door een persoonlijke benadering, adequate dienstverlening en vaste contactpersonen"

Hierdoor staat altijd de juiste man met kennis van zaken en kennis van onze situatie voor ons klaar!

Pierre Janssen
Gebr. Schoonbroodt Pluimvee en Poeliersbedrijf B.V.

"Een betrouwbare en vakkundige partner"

Sinds anderhalf jaar is Becs IT Services verantwoordelijk voor onze IT inrichting en omgeving. Onze ervaringen met Becs zijn zeer positief. "een betrouwbare en vakundige partner"op het gebied van IT oplossingen en systeembeheer. "Transparant, pro-actief en on-time" in het oplossen van en het bedenken van toekomstige en passende oplossingen voor IT vraagstukken op onze schaalgrootte.
Kortom Becs zullen we zeker aanbevelen als partner in ICT solutions op locatie!

G.W. Ghijsen
Manager financiele zaken

Woningbeheer Born-Grevenbicht, Born

"Becs maakt duidelijke afspraken en treft goede voorbereiding"

De implementatie van onze nieuwe ACTIVBoards ging probleemloos!

Rob Hommen
Sint Maartenscollege, Maastricht

Bent u op de hoogte?

Schrijf u nu in voor al het nieuws over IT Services van Becs