logo
twitter linkedin


Einde ondersteuning Windows XP

Microsoft herinnert aan naderend einde Windows XP

 

Microsoft gaat de stekker trekken uit Windows XP. In 2014 zullen er geen beveiligingsupdates meer worden uitgegeven of andere vormen van ondersteuning worden verleend aan het besturingssysteem.

Dat schrijft Microsoft-topman Stephen Rose op zijn weblog. Over duizend dagen stopt Microsoft met de ondersteuning van het verouderde besturingssysteem. Zo wil Microsoft gebruikers stimuleren om hun besturingssysteem te upgraden naar Windows 7.

"Zou het niet mooi zijn als de gloriedagen nooit voorbij zouden gaan? De realiteit is echter dat trofeeën stof verzamelen, lp's kapot gaan en wat tien jaar geleden het beste was, gewoon niet meer goed genoeg is voor de normen van vandaag. Dingen worden beter, sneller en uiteindelijk is het tijd om over te stappen van wat goed genoeg was naar iets wat veel beter is", aldus Rose op zijn weblog.

Met het stopzetten van de ondersteuning zullen er geen patches en beveiligingsupdates meer beschikbaar komen. Computers met Windows XP zijn dan kwetsbaar voor virussen en andere aanvallen.

Tien jaar geleden lanceerde Microsoft Windows XP. Toch is het verouderde besturingssysteem nog steeds erg populair onder gebruikers. Ongeveer 51 procent van de computers wereldwijd draait op Windows XP. In Nederland werken ongeveer 800.000 gebruikers nog met XP. In tegenstelling tot de opvolger van XP, Windows Vista, is het nieuwe besturingssysteem Windows 7 wel populair onder gebruikers. In twee jaar tijd heeft Microsoft wereldwijd ongeveer 400 miljoen licenties van Windows 7 verkocht.


"Becs typeert zich door een persoonlijke benadering, adequate dienstverlening en vaste contactpersonen. Hierdoor staat altijd de juiste man met kennis van zaken van onze situatie voor ons klaar!"

 

Pierre Janssen
Gebr. Schoonbroodt Pluimvee en Poeliersbedrijf B.V.

"Becs maakt duidelijke afspraken en treft goede voorbereiding. De implementatie van onze nieuwe ACTIVBoards ging probleemloos!"

 

Rob Hommen
Sint Maartenscollege, Maastricht

"Becs adviseert ons hoe we onze doelstellingen kunnen bereiken door de juiste invulling van onze IT en komt daarvoor met goede oplossingen."


Hans Borsboom
Directeur Amisel Metaal B.V.

"Het fijne van werken met Becs is dat zij hun technische kennis goed uitleggen en daar prettig over communiceren."


Sonja Baetsen en Ans Zanders
Directeuren - eigenaar Topfysiotherapie en Haptotherapie de Basis


"Veel klantcontacten gaan via e-mail. Het belangrijkste is dan ook dat onze e-mail 24/7 ongestoord werkt."


Robert lambrix
Media-adviseur Facet&

"Wanneer ik de supportdesk bel, heb ik altijd het idee dat ik een van mijn eigen medewerkers aan de lijn heb."


Sam der Vries
Directeur Hajnadi Klimaattechniek

"De mensen van Becs hadden meteen door hoe wij willen werken en hoe ze specifieke situaties en wensen moeten aanpakken. Voor elke vraag van ons boden zij de oplossing."


Jules Pas
Notariaat Pas

"Het geeft onze klanten vertrouwen als onze IT goed verzorgd is en de toegankelijkheid en back-up van hun bedrijfsgegevens gewaarborgd is."


Tripolis Business Support


"Becs fungeert als een echte gesprekspartner, onderhoudt goede contacten met de applicatieleveranciers, weet zijn kennis goed in de praktijk om te zetten en reageert steeds adequaat."


Henny Wijsen
Directeur - Eigenaar Wijsen Logistics

Bent u op de hoogte?

Schrijf u nu in voor al het nieuws over IT Services van Becs